Jury

De jury vvoor de Nationale Prijs voor Onderwijsjournalistiek bestaat uit:

Sjoerd de JongSjoerd de Jong (voorzitter)

Als ombudsman van NRC Handelsblad oordeelt hij over journalistieke kwesties, naar aanleiding van lezersreacties of op eigen initiatief. Hij opereert daarbij onafhankelijk van de hoofdredactie. Voorheen was hij onder meer plaatsvervangend hoofdredacteur en chef van de boekenbijlage. Eerder schreef hij ook over onderwijs. Hij was enige jaren redacteur van het Amsterdams universiteitsblad Folia. Sjoerd de Jong is opgeleid als filosoof.

 

Jasper BeckeringhPortret Jasper Beckeringh

Docent, curriculumontwerper, onderzoeker en een van de grondleggers van een van de nieuwe scholen in Amsterdam: het Cartesius 2. Daarvoor hielp hij met de nieuwe vakken vormgeven op het Hyperion Lyceum. Vanuit deze rollen las hij niet alleen veel over onderwijs, maar draagt hij ook regelmatig zelf bij aan de discussie omtrent onderwijs.

 

Portret Margriet BrandsmaMargriet Brandsma

Journaliste. Gewerkt bij de radio (IKON), dagbladen (Noordhollands Dagblad) en televisie (NOS-Journaal). Over de hele wereld als verslaggever gewerkt. In 2010 verliet zij het NOS-Journaal en vestigde zich als zelfstandig werkend journalist. Heeft enige boeken geschreven over Duitsland, waar zij voor het NOS-journaal als correspondent heeft gewerkt. Sinds 2015 naast haar werk als journalist docent aan de Opleiding Journalistiek van Hogeschool Windesheim in Zwolle.