Jury

De jury vvoor de Nationale Prijs voor Onderwijsjournalistiek bestaat uit:

Sjoerd de JongSjoerd de Jong (voorzitter)

Als ombudsman van NRC Handelsblad oordeelt hij over journalistieke kwesties, naar aanleiding van lezersreacties of op eigen initiatief. Hij opereert daarbij onafhankelijk van de hoofdredactie. Voorheen was hij onder meer plaatsvervangend hoofdredacteur en chef van de boekenbijlage. Eerder schreef hij ook over onderwijs. Hij was enige jaren redacteur van het Amsterdams universiteitsblad Folia. Sjoerd de Jong is opgeleid als filosoof.

Sietske WaslanderSietske Waslander

Hoogleraar sociologie aan de Tias Business School te Tilburg. Zij is daarnaast academic director van de Executive Master of Management in Education. In het verleden was zij onder meer als onderzoeker werkzaam in Nieuw-Zeeland, coördineerde zij een internationaal project voor de OESO, was ze hoogleraar sociologie in Groningen en was zij adviseur bij Twynstra Gudde Management Consultants. Sietske Waslander is lid van de Onderwijsraad.

 

Simon VerwerSimon Verwer

Simon Verwer is onderwijzer en onderwijsfilosoof. Simon was deelnemer van het onderwijsprogramma ‘Eerst de Klas’ en werd in 2011/2012 uitgeroepen tot Scienceguide student van het jaar. Na afronding van het ‘Eerst de Klas’ programma initieerde hij samen met Eke Rebergen De Denkfiguren, een praktijkgedreven onderwijsdenktank met www.onderwijsfilosofie.nl als thuisbasis. Bovenal is hij als docent werkzaam op de in 2011 opgerichte vo-school het Hyperion Lyceum te Amsterdam en in deze hoedanigheid was hij te zien in de Tegenlichtuitzending ‘De Onderwijzer aan de Macht’.

 

Anja Vink