Jury

De jury voor de Onderwijsblogprijs bestaat uit:

Portret - Emmanuel NaaijkensEmmanuel Naaijkens (voorzitter)

Leerde vanaf 1975 het vak van journalist in de praktijk. Werkte bij diverse kranten in Brabant als verslaggever, eindredacteur en chef centrale redactie. In 1996 begon hij in de functie van onderwijsredacteur bij het Brabants Dagblad. In 2010 is hij bij de krant vertrokken om als zelfstandig onderwijsjournalist verder te gaan. Emmanuel Naaijkens heeft geen onderwijsachtergrond, maar komt wel uit een onderwijsfamilie. Hij heeft een eigen website www.onderwijsbrabant.nl.

Margreet van den BergPortret - Margreet van den Berg

Margreet van den Berg heeft jarenlang geblogd, alleen en met haar zoon, zodat het onderwijs zowel werd belicht vanuit de aanbod- als de gebruikskant. In het onderwijs heeft ze zich toegelegd op hoe ICT ingezet kan worden om onderwijs beter aan te laten sluiten bij de mogelijkheden van directie, docenten en leerlingen/studenten. Ze was medeorganisator van verschillende wedstrijden voor het onderwijs, waarbij docenten en leerlingen uitgedaagd werden om met ICT aan de slag te gaan, bijvoorbeeld door het bouwen van een website of een game. Ze was oprichter van de stichting MediaMachtig die subsidies toekende aan basisscholen die hun onderwijs wilden vernieuwen met ICT.

Portret Richard ToesRichard Toes

Richard Toes is voorzitter van het College van Bestuur van het Wartburgcollege in Rotterdam en Dordrecht. Daarvoor was hij directeur van de reformatorische scholengemeenschap Guido de Brès (onderdeel van het Wartburgcollege) in Rotterdam en actief als docent geschiedenis en Nederlands in het voortgezet onderwijs en als docent en studieleider van de lerarenopleiding geschiedenis van de Hogeschool Driestar Educatief in Gouda. Hij is geassocieerd lid van de Onderwijsraad. Hij deed wetenschappelijk onderzoek naar de onderwijsvernieuwingen van de afgelopen decennia.

Portret Diederick de VriesDiederick de Vries

Diederick de Vries schoolde zich na een opleiding beeldend vormen en kunstgeschiedenis om tot docent ICT, om vervolgens zijn pijlen op het vak rekenen te richten. Daarin brengt hij vernieuwend onderwijs met Rekenvlogs op YouTube en lezingen over motivatiemiddelen. Een mooi voorbeeld van ‘leven lang leren’. Eind 2015 werd hij verkozen tot leraar van het jaar in het MBO en als zodanig schrijft hij columns voor onder meer de MBO-krant en blogs voor de Onderwijscoöperatie. Als motorsportverslaggever verbreedt hij letterlijk zijn horizon door voor Eurosport alle MotoGP races te verslaan.