Jury

De jury voor de Onderwijsblogprijs bestaat uit:

Portret Richard ToesRichard Toes (voorzitter)

Richard Toes is voorzitter van het College van Bestuur van het Wartburgcollege in Rotterdam en Dordrecht. Daarvoor was hij directeur van de reformatorische scholengemeenschap Guido de Brès (onderdeel van het Wartburgcollege) in Rotterdam en actief als docent geschiedenis en Nederlands in het voortgezet onderwijs en als docent en studieleider van de lerarenopleiding geschiedenis van de Hogeschool Driestar Educatief in Gouda. Hij is geassocieerd lid van de Onderwijsraad. Hij deed wetenschappelijk onderzoek naar de onderwijsvernieuwingen van de afgelopen decennia.

Portret - Emmanuel NaaijkensEmmanuel Naaijkens

Leerde vanaf 1975 het vak van journalist in de praktijk. Werkte bij diverse kranten in Brabant als verslaggever, eindredacteur en chef centrale redactie. In 1996 begon hij in de functie van onderwijsredacteur bij het Brabants Dagblad. In 2010 is hij bij de krant vertrokken om als zelfstandig onderwijsjournalist verder te gaan. Emmanuel Naaijkens heeft geen onderwijsachtergrond, maar komt wel uit een onderwijsfamilie. Hij heeft een eigen website www.onderwijsbrabant.nl.

Portret Joke de JongJoke de Jong

Afgestudeerd aan de Hoge School voor de kunsten in Utrecht ging zij richting Theater en drama. Sinds 1998 is ze  werkzaam aan het Schoter in Haarlem als docent  drama. Daarnaast werkt ze als lerarenopleider en coach startende leraren op de lerarenopleiding aan de Hogeschool van Amsterdam en schoolopleider op de opleidingsschool H2O van DUNAMARE Onderwijsgroep. In oktober 2016 werd Joke de Jong gekozen als leraar van het jaar voortgezet onderwijs. Zij zet zich in voor het belang van voldoende praktijk in de lerarenopleiding en voor het behoud van creatieve vakken, vooral gecombineerd met nieuwe technologieën.

Ferry HaanPortret Ferry Haan
Toog als econoom en afgezwaaid dienstplichtige aan de slag bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat als beleidsmedewerker. Zijn carrière bewoog en beweegt zich op het snijvlak van publiciteit, beleid en wetenschap. Tien jaar lang werkte hij als redacteur bij de Volkskrant, en na zijn vertrek daar nog vijf jaar als columnist. Hij bracht middelbare scholieren de beginselen van de economie bij, terwijl hij zelf de verdieping ging zoeken. Sinds 2012 werkt hij aan een dissertatie op het terrein van de onderwijseconomie. Intussen figureert hij met enige regelmaat in de media als het gaat om onderwerpen die het onderwijs raken. Was ooit skileraar, tegenwoordig voetbaltrainer.