Jury

De jury vvoor de Nationale Prijs voor Onderwijsjournalistiek bestaat uit:

Peter de VriesPortret Peter de Vries

Lid van het college van bestuur van het Grafisch Lyceum Utrecht. Daarvoor was hij onderwijsdirecteur bij Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en bij de School voor Journalistiek. Voor hij in het onderwijs ging werken was hij hoofdredacteur van De Gooi- en Eemlander; en daarvoor politiek verslaggever en Brussels correspondent voor de Geassocieerde Persdiensten.
 

Gretha PamaPortret Getha Pama

Redacteur bij NRC. Daar begonnen op de onderwijsredactie, later onder meer politiek Den Haag en stadsverslaggever (winnaar van de eerste Persprijs Rotterdam). Vanaf de oprichting in 2006 betrokken bij nrc.next, de ochtendkrant die indertijd werd opgezet om een jonger lezerspubliek te trekken. Tegenwoordig is ze verslaggever bij de cultuurredactie.
 

 

Jasper BeckeringhPortret Jasper Beckeringh

Docent, curriculumontwerper, onderzoeker en een van de grondleggers van een van de nieuwe scholen in Amsterdam: het Cartesius 2. Daarvoor hielp hij met de nieuwe vakken vormgeven op het Hyperion Lyceum. Vanuit deze rollen las hij niet alleen veel over onderwijs, maar draagt hij ook regelmatig zelf bij aan de discussie omtrent onderwijs.
 

Herman van de Werfhorst